Aanwezigheidsregistratie bouw Antwerpen

Ontdek onze toepassingen

Wet en registratie

Wetgeving

Sinds 1 april 2014 geldt voor bouwplaatsen waar werken in onroerende staat worden uitgevoerd (met een totale waarde van minimaal € 800.000) een nieuwe wetgeving. Hiervoor geldt een verplichte elektronische aanwezigheidsregistratie bouw. Sinds 1 maart 2016 is deze wetgeving nog opgeschroefd naar werven van minimaal € 500.000. Sinds 2018 is het zelfs verplicht voor alle bouwwerven.

Aanwezigheidsregistratie bouw

Zowel werkgevers, werknemers, interim-werknemers, buitenlandse werknemers als zelfstandigen moeten zich registeren als ze arbeid (in onroerende staat) uitvoeren op een bouwterrein.

Uitzonderingen zijn toevallige bezoekers of opdrachtgevers. Want zij vallen niet onder deze wetgeving. Voor de registratie zijn de gegevens van de arbeider, werkgever, werf en datum nodig. Indien de aanwezigheidsregistratie niet of niet correct is gebeurd, kan dit gevolgen hebben. Let dus zowel als werknemer als werkgever op dat alles correct verloopt.

Op zoek naar een partner regio Antwerpen voor de implementatie van aanwezigheidsregistratie in de bouw? Traxgo is actief over gans Vlaanderen en kan u dus zeker verder helpen.